hobbyrum_compressed

Hobbyrum

Hobbyrummet ligger i hörnet på husen Stampgatan / Karin Boyes Gata, och nås via innergården.

I hobbyrummet finns arbetsytor där alla boende i föreningen ägna sig åt alla de olika hantverk man kan tänkas vara intresserad av, som kanske inte alltid lämpar sig att göra i den egna lägenheten. En hel del verktyg finns att låna. Det finns i dagsläget ingen bokning när det gäller hobbyrummet, då det inte används så ofta som t.ex. tvättstugan. Här gäller det alltså att visa hänsyn och respekt gentemot sina grannar.

Saker att tänka på kan t.ex. vara följande:

Om du ska måla, täck över så mycket ytor du kan med skyddsplast eller liknande. Även om rummet är till för hobbyprojekt vill vi ju att det ska se så bra ut som möjligt. Var särskilt försiktig med sprayfärg. Glöm inte att vädra!

Om du håller på med ett projekt och t.ex. har lämnat något på torkning eller liknande, skriv gärna en lapp och sätt nära föremålet, eller på dörren. Samma sak gäller åt andra hållet – om du går in i rummet och ser att någon verkar ha ett projekt på gång, visa hänsyn.

Om du har verktyg, färg eller annat hemma som är fungerande och användbart men som du själv inte längre vill ha, får du gärna lämna detta i hobbyrummet för andra att nyttja. Om du däremot lämnar kvar verktyg eller material under ett pågående projekt som du inte vill att någon annan ska använda, sätt då en lapp på detta!

När det gäller användning av maskiner, t.ex. elektrisk såg, skruvdragare, borrmaskin och annat som väsnas, tänk på vilka tider du gör detta så att du inte stör grannarna.

Kalender

Tue
13
Aug
2024
Styrelsemöte
17:30
Föreningslokalen
Expeditionen är öppen 17:00–17:25
Tue
10
Sep
2024
Styrelsemöte
17:30
Föreningslokalen
Expeditionen är öppen 17:00–17:25
Sat
05
Oct
2024
Höstens fixardag
10:00
Föreningslokalen